VI LAGAR DIN PUNKTERING

Ett däck som har fått punktering bör alltid repareras av en proffs.
Lagningen ska göras så fort som möjligt efter skadan så att vatten eller smuts inte hinner skada däcket ytterligare. Fortsätter du att köra med det skadade däcket kan det leda till att däcket inte går att reparera. Däcksidorna och stommen blir sönderkörda från insidan. Byt till reservhjulet eller ring bärgningsbilen så hjälper vi dig att laga punkteringen.
Assistancekåren Strängnäs telefonnummer 0152-16100.

Alla däck går inte att laga, vissa däck får man inte laga enligt tillverkaren, men om inte hålet är för stort och om det sitter i slitbanan går det oftast att laga.
Vi monterar av däcket från fälgen och okulärbesiktar det från insidan, om det går att laga görs en permanent insideslagning med en speciell plugg som vulkas fast och det blir lika starkt som däcket var innan. Sedan monterar vi tillbaka däcket på fälgen och balanserar det innan vi kan montera det på bilen.

Reparation av RFT däck? (run on flat, dvs punkteringsfritt däck)
Man får inte reparera ett RFT däck som man gör med vanliga däck. Detta beror på att man helt enkelt inte vet hur länge däcket har rullat utan luft. Ett däck (även RFT däck) går sönder i stommen om det körs utan luft, ibland räcker det med så kort sträcka som 100m.