DÄCKSENSORER - TPMS

TPMS
Tire Pressure Monitoring System, eller aktiv däcktrycksövervakning, innebär att det sitter en sensor inne i hjulet som skickar signal med däckets lufttryck och temperatur som kan läsas av på bilens instrumentpanel.

Det förekommer även enklare system för övervakning där sensor saknas i hjulet och systemet istället reagerar på att hjulet rullar avvikande när däcket deformeras vid för lågt lufttryck. Då tänds en varningssymbol på instrumentpanelen. Med TPMS menas endast det system med en aktiv sensor i hjulet, som är exaktare och varnar snabbare. Sensorn sitter vanligtvis i en enhet tillsammans med däckventilen.

Miljöskäl är anledning till krav på TPMS
För lågt lufttryck i däcket ger högre bränsleförbrukning vilket ökar utsläpp och föroreningar. Av miljöskäl är det krav på TPMS på alla nya bilar från november 2014 men redan från november 2012 är det obligatoriskt på nya bilar.
TPMS är obligatoriskt i USA sedan flera år, därför förekommer det redan på en del bilar i Europa. Systemen för USA marknaden och de nya kraven i Europa skiljer sig åt, bland annat genom olika sändningsfrekvenser.

Vi utför avläsning, kontroll, reparation och utbyte av TPMS sensorer.

Vi har även BLE-sensorer till Tesla samt sensorer till amerikanska bilar. 
 

TPMS
från
500kr
inkl moms
Ny sensor inkl montering

TPMS TESLA
från
700kr
inkl moms
Ny sensor inkl montering